****************************************
A köznapi értelemben vett hungarikumok azok a termékek, amelyeknek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője lényegileg Magyarországhoz kapcsolódik. Kiváló minőségű és a hagyományos különleges tulajdonsággal rendelkező élelmiszerek, amelyek termékleírásai kivétel nélkül szerepelnek a Magyar Élelmiszerkönyvben:
****************************************
Linkek a témában:
Csabai kolbász
Az interneten és számos gasztronómiai kiadványban többféle csabai kolbász recept is megtalálható. Azonban az eredeti "Csabai" nem tartalmaz borsot (sem őrölve, sem egészben, se feketét, se fehéret)!
Matebo.hu - Magyar Termékek Boltja
Válogatott hazai termékek, országos kiszállítással. Több mint 240 féle magyar élelmiszer, ital, kozmetikum, háztartási vegyszer közül válogathat. Ingyenes szállítás 20,000 Ft rendelés felett.
Szatmári szilvapálinka
szatmári szilvaÉvszázadok óta a Szatmár-Beregi táj kiemelkedő híressége, vendégköszöntő itala. Aki ide látogat, legyen az fiatal vagy idős, nem mulaszthatja el ezt a terméket megkóstolni. Az a mondás is járja, hogy aki iszik belőle, minden kortyától egy évvel fiatalabb lesz. A Szatmári szilvapálinkát több szilvafajtából lehet készíteni.
Tokaji aszú
A 16. századtól a boroknak két nagy csoportjáról beszélhetünk. Az ősidőktől fogva létező szűrt borok, mint a közönséges bor (ordinarium), valamint a Tokaj-hegyalján létrejött főbor - ezek különösebb eljáráson nem esnek át -, illetve vannak az úgynevezett csinált borok, mint a szamorodni, aszú
Meghatározás
Mi a Hungarikum? A hungarikum szó jelentése magyar mű vagy magyar termék. A fogalmat három különböző területen is használják: könyvtártudományban; élelmiszeriparban és a kereskedelemben; Hungaricum Club tagjaival, termékeivel kapcsolatban. Ismerjük meg az igazi Hungarikumokat!