****************************************
A köznapi értelemben vett hungarikumok azok a termékek, amelyeknek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője lényegileg Magyarországhoz kapcsolódik. Kiváló minőségű és a hagyományos különleges tulajdonsággal rendelkező élelmiszerek, amelyek termékleírásai kivétel nélkül szerepelnek a Magyar Élelmiszerkönyvben:
****************************************
Linkek a témában:
Csabai kolbász
Az interneten és számos gasztronómiai kiadványban többféle csabai kolbász recept is megtalálható. Azonban az eredeti "Csabai" nem tartalmaz borsot (sem őrölve, sem egészben, se feketét, se fehéret)!
Tokaji aszú
A 16. századtól a boroknak két nagy csoportjáról beszélhetünk. Az ősidőktől fogva létező szűrt borok, mint a közönséges bor (ordinarium), valamint a Tokaj-hegyalján létrejött főbor - ezek különösebb eljáráson nem esnek át -, illetve vannak az úgynevezett csinált borok, mint a szamorodni, aszú
Meghatározás
Mi a Hungarikum? A hungarikum szó jelentése magyar mű vagy magyar termék. A fogalmat három különböző területen is használják: könyvtártudományban; élelmiszeriparban és a kereskedelemben; Hungaricum Club tagjaival, termékeivel kapcsolatban. Ismerjük meg az igazi Hungarikumokat!